Noc s Andersenem v nouzovém stavu!!!

Milé děti, milí rodiče! Uspořádejte si svou vlastní noc! Zkuste věnovat páteční večer společnému čtení, rodinnému divadélku s literárními předlohami, společnému povídání o tom, co rádi čtete, malování obrázků inspirovaných četbou, připravte si čtecí doupata či polštářky, napište společný příběh či natočte video, jak si společně čtete! Najděte si pohádkový recept a společně si něco upečte... Můžete si také noc rozdělit - do půlnoci si číst s dětmi, po půlnoci pak bez dětí Buďte na příjmu, sdílejte na FB Noci s Andersenem nebo pošlete na e-mail nocsandersenem@gmail.com fotky nebo kraťoulinká videa, jak si čtete či pochutnáváte na pohádkových dobrotách. Došlé zprávy slosujeme a 15 dětí odměníme krásnou knihou z nakladatelství Argo nebo audioknihou vydavatelství Tympanum.

Bohužel, okolnosti nebyly pohádkám nakloněny, díky koronavirové pandemii muselo být pohádkové nocování přesunuto. Jubilejní 20. Noc s Andersenem by tak měla proběhnout v pátek 9. října 2020. Vyhlášení nouzového stavu nám sice všem komplikuje život, my se však nechceme nechat otrávit! Nocování bude! Ale jiné... když nemůžou děti na pohádkové nocování do knihovny či školy, pokusíme se přenést atmosféru "noci" k nim domů. Pomozme dětem a rodičům objevit a znovu si užít společné chvíle s knihou. 20. pohádková Noc s Andersenem byla plánována na pátek 27.3. na téměř 1700 místech. Nocovat mělo na 95.000 malých i velkých účastníků, a to nejen v Čechách, na Moravě, ve Slezsku, ale také na Slovensku či v Polsku, ve Slovinsku, v USA, Chorvatsku, Dánsku, Německu, Saúdské Arábii, Turecku, Řecku, Švýcarsku, Itálii, Velké Británii, na Novém Zélandu, v Kanadě či na Maltě, v Austrálii, Francii, Bulharsku, ve Španělsku a Portugalsku, v Litvě i Singapuru - tedy celkem v 24 zemích světa!

Velkolepou oslavu výročí narození Hanse Christiana Andersena připravovali v knihovnách, školách, v klubech dětí, divadlech a dalších komunitních místech, kde všude měly děti po celou noc trávit báječný program spojený se čtením pohádek nejrůznějšího druhu a připomenout si, jak prima je číst, a to nejen pohádky! Den i podvečer s Andersenem v živém vysílání připravuje také Rádio Junior, a jak píše šéfredaktor Tomáš Vacek: "Noc s Andersenem bude jako téma dne, knížky a podvečerní čtení tedy budou tématem vysílání od rána až do 19.00 hodin."

odkaz

Sdílet na Facebook